Alpe d’Huez

WHAO !!!!!!   vilken vecka vi hade.  Här är några bilder +
                 Alpe d’Huez veckan
 
 
                      Magiskt!!! hördes många gånger i cykelvärldens Mecca, när 15 TeamMagnus medlemmar gästade den franska alpbyn le Bourg d’Oisans en vecka i slutet av maj. Vilka cykelvägar och ett sånt otroligt vackert alplandskap – rena rama Sound of Music vyerna!!! Superbranta, superkurviga och superlånga backar som leder  både uppför och utför. Dessutom flacka härliga vägar – allt serverat i ett underbart alpklimat.
 
” Härligt att det finns naturliga, fräscha och kalla alpbäckar att doppa huvudet i och dricka uppfriskande vatten ” sade Eva Roos. ”Det var kanon !!!”
 
Efter två dagars förberedande träning släppte AssitentHeadCoach Bo-Christer Bertilson iväg hugade och lagomt nervösa amatörer som leker proffs.  Det  bar iväg upp för de mytiska och sägenomspunna 21 hårnålsslingorna som med 1100 meters stigning och 14 km längd leder upp till Alpe d’Huez.  (foto)
 
Bo-C Bertilson blev själv snabbast upp med tiden 61 minuter. Följd av Daniel Malm med  68 minuter. På tredje plats, även han på 68  minuter men ca: 20 sek efter Daniel kom Anders Karlsson. Därefter passerade Björn Lindén från TeamMagnus Norrköping och TeamViceLeader Viktor Fhors mållinjen i Alpe d’Huez samt Bengt Emmanuelsson, Kent Åberg och Håkan Palm
 

Störst uppmärksamhet drog dock Toini Rydgren till sig. Med ett diskbråck, som ska opereras i september och läkarstöd klättrade hon upp till Alpe d’Huez på ett sammanbitet och imponerande sätt !!!!!!
 
Bengt Emanuelsson vrålade vid målgången: ”Där fick du din gubbe”, åt den tyske cykelentusiast som dagarna innan kollat Bengt och i nedsättande ton skrattat : du fixar aldrig Alpe d’Huez.
 
Alla som startade kom upp till det mål som många gånger varit etappmål i Tour de France.
 
Resten av veckan ägnades åt cykling av varierande svårighetsgrad. Bl.a. upp till la Morte och ner på en c:a 18 km lång nedförskörning med farter upp mot 70 km/tim.  I en osopad serpentinsväng hade Jens Rydgren otur och gled på gruset.
Styret vek och i craschen bröt han höger nyckelben. (foton)
 
Självklart tog teamet som ”cyklar för livet” en fotopaus vid byn Livet. (foto)
 
Kenth Åberg åker gärna tillbaka: ”Bättre cykellandskap lär inte finnas. Och le Bourg d’Oisans är en perfekt utgångspunkt för fantastisk cykling. Turistbyrån säljer en bok med 30 rekommenderade cykelrutter – köp den. Perfekt!!”
FLER BILDER KOMMER I NÄSTA MAIL !!!!!!

Eva + Anders            I mäktig alpnatur
    

Vilket gäng !!!!!!
   


Tufft för Kenth ?  Piece of a cake för Björn.?                                     Viktor o Bengt tvättar och mekar Viktors racer med de fina hjulen.

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *