VÅR BERÄTTELSE

 

VÅR BERÄTTELSE:

Vi vill hedra Magnus! Hur och vad ska vi göra? så börjar år 2008, berättelsen om TeamMagnus.

Daniel, Helena, Samuel, Mikael, Anna och Sofia Palm har en äldre bror (Magnus) som år 1979, endast 5 år gammal, dog i njurcancer. De sista åren i livet älskade Magnus att cykla. Hans Crescent barncykel togs sedan över i tur och ordning av alla syskonen. Och inte nog med det. När Sofia växt ur cykeln, ställdes den undan och kom fram när Daniels första barn Louise ville börja cykla. Vid det laget hade cykeln ungefär 25 år på nacken.

Magnus cykel ”inramad” i CykelGaraget.

Vi hedrar Magnus genom att bilda cykellaget TeamMagnus, blev svaret på syskonens fråga. Och vi ska naturligtvis börja cykla på Magnus cykelmärke. Och vi designar cykelkläder i cykelns färger: orange, svart och vitt.

Från Daniel, Samuel, Mikael och Håkan i början växte TeamMagnus med släktingar och vänner. Och sedan kom helt okända och ”vänkretsen” växte mer och mer.

År 2008 inleddes ett samarbete med Vasatrampet. År 2009 skapade Bröderna Herrey TeamMagnus VIP-stall och år 2010 tillkom minnesceremonin i Mora kyrka. År 2011 anslöt sig Europas Cykelkung Salvatore Grimaldi till TeamMagnus VIP-stall. Han gjorde succé i Vasatrampet med sin el-cykel i 35 km loppet.

TeamMagnus år 2011 efter VasaTrampet i Mora. Mitt i bilden kan du bl.a. se Salvatore Grimaldi, som är med i TeamMagnus VIP-stall.

TeamMagnus vill ge andra (=man behöver inte tillhöra TeamMagnus) möjlighet att hedra minnet av en för dem kär avliden person.

År 2015 inledde Vätternrundan och Motala församling ett samarbete med TeamMagnus. Tillsammans vill vi ge möjlighet för VR-deltagare att cykla loppet för ett högre syfte än enbart den fysiska prestatinen, nämligen att tillägna sin Vätternrunda en avliden och kär person.

I år (2016) nyrenoverade CycleEurope Crescent i Varberg Magnus 40 år gamla cykel som trampas av Magnus systerson Jakob Österlund.

TeamMagnus unika kompetens har blivit att låta andra cykliser delta i ett cykellopp (sedan år 2015  Vätternrundan) för att :

          1) tillägna loppet  en kär person  och/eller samtidigt

          2) cykla som en del i egen sorgbearbetning eller

          3) markera nystart i livet efter en svår och tung förlust.

TeamMagnus syfte har bidragit till att skapa en stil och kultur av öppenhet och välkomnande gentemot alla cyklister som vill uppleva ”TeamMagnus”.  Trampar ett gäng TeamMagnus ikapp andra cyklister är de välkomna i klungan och möts av  ”alla ska med hela vägen”-tillrop. TeamMagnus har nära till både skratt, tårar och stödjande kramar.

För de mest ambitiösa cyklisterna i TeamMagnus finns under paraplyet TeamMagnus en regelrätt cykelklubb ansluten till Svenska Cykelförbundet. Klubben heter TeamMagnusCykelKlubb -TMCK. I klassen 30-40 år blev Henrik Lundberg, TMCK,  svensk mästare år 2014.

TeamMagnus ”CYKLAR FÖR LIVET” och har vänner i många kulturer och mängder av geografiska områden.